Isnin, 23 Ogos 2010

genggam erat

Assalammualaikum...

gara-gara lupa bawa stroller dia..
haqq menjadi meragam yang tak pernah dibuatnya..
dukung tak nak..
susu pun tak nak..

bila check pampers tak pula penuh...
bila mak nak dukung,menjerit tak nak dengan mak..
haqq nak abah je yang dukung dia..
hiks,selamat mak.. :P

ceritanya macam ini..
2 minggu lepas..
selepas menghantar mokcu di Terminal Larkin..
kami pun ke JB City Square (CS)..
kononnya hendak mencari baju raya abah..

bila dah nak sampai CS tu..
mak tergerak tanya abah bawa tak stroller haqq bawah tangga tu?
boleh abah lupa pula..
jawabnya memang abah la yang kene dukung haqq nanti.. :P

masa mak sedang belek-belek baju haqq..
mula dah mengamuk dia..
serba serbi tak kena..
naik penat abah melayan haqq..

akhir sekali..
bila lalu sebelah tiang yang display belon..
terus abah cabutkan sebatang dan bagi dia pegang..

itu pun masih lagi menangis,merengek..
sampailah haqq tertidur di bahu abah..
sambil mengenggam erat batang belon.. :)

bila dah penat buat perangai terus tertidur..

belon inilah yang berjaya memujuk haqq :P

bukan main kuat haqq genggam..

alahai kesiannya anak mak ni..

penat kan abah? :P

nasib baik bila dah settle semua..
barulah si masam ni bangun..
nasib baik juga bila dah bangun tak meragam lagi.. :P

p/s : pesanan buat abah,lain kali jangan lupa ya.nanti abah la yang kene layan haqq :P

- mak haqq

6 ulasan:

puterikurekure berkata...

comel je haqq. :)

NURUL berkata...

agaknya haqq rimas org ramai kot kid? nasib baik abha dia dukung kan

yaya+frdz+auf berkata...

hehehe..... comel je haqq tido pegang belon....

=MissRynn= berkata...

comelnya haqq.. hehe

abah dan mak haqq berkata...

hush..betapa penatnya melayan karenah haqq hari tu...!!!!
betul betul penat.. :P

A MOTHER berkata...

tips: oleh itu,tinggalkan stroller dalam kete.lein kali senang.hiks