Jumaat, 30 April 2010

tak heran pun..

Assalammualaikum..

semalam abah ambil mak dan tokmak balik kerja..
haqq pun ada sekali la..
haqq kan peneman setia abah.. :))

bila dah sampai office mak..
ingatkan nak bawak haqq jumpa dengan kawan-kawan mak..
yela sementara mak nak punch out..

tapi bila turun je..
haqq tengah tidur daaa...
abah tak bagi mak kejutkan haqq..

abah cakap haqq baru tidur..
alahai..
kesian pulak mak tengok...


jenguk dalam kereta rupanya haqq tengah tidur..



siap terlopong lagi mulutnya tu..

mak ada kacau-kacau haqq..
kononnya nak suruh dia bangun..
tapi haqq tak heran pun...

tak bangun langsung..
dah picit hidung selamba je..
ngantuk sangat la tu...
huhuhuhu..



p/s : abaikan la suara mak yang nyempring tu..ops sori sbb video nye terbalik.. :P

- mak haqq

selain daripada

Assalammualaikum...


selain daripada haqq yang suka julingkan mata..
haqq pun suka..
tengok la bawah tu... :P


-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-



cuba tengok gambar tu..
perhatikan saiz lubang hidung haqq..
haqq tengah kembangkan hidung.. :P

alahai si haqq ni..
suka sangat buat mimik muka la..
padahal tengah tidur tu.. :P

p/s : agaknya sebab aku ni pun suka buat muka jugak kot.. :P

- mak haqq

Khamis, 29 April 2010

haqq teman tokmak ke Maslee

Assalammualaikum..

malam selasa yang lepas..
haqq teman tokmak belanja barang dapur kat Maslee..
haqq kan rajin sebab tu la dia teman tokmak.. :))

tapi mak abah haqq ikut sekali la..
takkan nak biarkan haqq sensorang..
tak jadi belanja la tokmak nanti kena layan si haqq..

bila sampai kat Maslee..
mak ambil troli..
sebab nak belanja banyak..

abah pun apa lagi..
terus dudukan haqq dalam troli tu..
huhuhuhu..
ingatkan haqq nangis tapi bukan main suka lagi..

bukan apa..
haqq ni nampak je kecik..
tapi alhamdulillah..
lenguh juga bila dukung si haqq ni lelama.. :P


tu jari abah bagi amaran suruh behave dalam troli..



memula abah bawa troli macam ni..



lepas tu pusingkan macam ni pula..



sebab haqq asyik pusingkan badan nak tengok depan..



sempat lagi nak capai sayur bayam tu.. :P



amboi bukan main happy lagi ye.. :))

bila dah bayar semua terus balik la..
dalam kereta tu habis je susu sebotol..
terus tidur..

hahahaha..
penat sangat la tu..
mau tak nya penat..

dah dalam Maslee tu..
haqq bukan main mentel lagi..
semua menda nak digapainya..

nanti lain kali..
kalau tokmak nak belanja lagi..
kita temankan tokmak ya haqq.. :))

p/s : ni belum lagi pandai jalan ni..kalau dah jalan..alamatnya memang kena tinggal kat rumah la.. :P

- mak haqq

Rabu, 28 April 2010

mak jawab soalan

Assalammualaikum..

dah lama mak dah mak kene tag..
aunty erin yang tag mak ni..
sibuk je nak tau apa dalam handbag ni..
huhuhu.. :P


ni la handbag mak pergi kerja dan pepoya..


dalam beg ni ada barang makeup le..


botol air KFC yang berusia 6 tahun :))


lotion sebab kadang-kadang tangan kering..


spek mata kalau tetiba lense mak buat hal..


beg duit yang berisi handphone,ic dan duit semestinya..

aunty erien..
mak haqq dah jawab tag ya.. :))

p/s : kalau pepoya, lain pulak isinya.. :P

- mak haqq

haq bersama A.weng-weng.

pagi nie haqq bangun awal la plak.Pukul 7 lebih dah bangun..ingat lepas bagi susu sebotol dier tido balik.em haram...siap main gelak2 lagi..

emm sebab banyak menda nak buat..bawak la si haqq turun bawah letak atas walker dier..
emm bukan main lagi si haqq suka la dier...

tengah abah haqq sarapan nampak la si A weng-weng(kucing kat umah nie)dok lepak atas port dier la..si haqq plak bukan boleh tengok orang senang..di kacaunya si kucing tu...

apa lagi kebetulan ada hp kat abah haqq..terusla rakam..





emm si haqq nie bukan takut kucing....ada ditarik2 kucing tuu..
apa-apa pun haqq memang sayang kat kucing2 kat umah tok mak nie...



-abah haqq-

Selasa, 27 April 2010

kura-kura atau katak?

Assalammualaikum..

sabtu lepas tu kan..
mak dan haqq berehat-rehat di bilik makngah..
syoknya santai kat bilik tu time tengahari..

angin punya la menderu-deru..
sambil mak sibuk surfing..
haqq plak bergolek-golek,nyanyi sorang diri..

ala bukan mak tak layan pun..
sambil layan haqq sambil surfing la..
huhuhuhu.. :P

dah penat main si haqq tu..
mak upah la susu..
haqq minum Lactogen 2.. :))

sambil minum sambil mak bobokan dia..
tak lama macam tu..
dia terus meniarap macam kura-kura..

meniarap terus pejam mata..
terus tidur..
mak usik-usik pun tak bangun..

hahahahaha..
penat sangat la tu..
haqq oh haqq... :))


nengok la si haqq ni meniarap..


ni mak amek dekat muka dia, skit tak bangun..


macam katak pun ada jugak.. :P


ada gaya macam merajuk je..huhuhuhu


kesian tengok haqq macam tu, mak betulkan posisi dia..

p/s : eh korang rasa macam apa ek?kura-kura ke katak? :P

- mak haqq

sedondon with daddy giveaway

Assalammualaikum..

mak haqq ni kan..
kalau nak keluar pepoya..
suka pakaikan haqq dan abah sedondon dengan mak.. :P

warna birulah, merahlah..
rasa macam best je kalau berjalan bertiga ni..
dengan warna yang sama..

tapi kadang-kadang tak sedondon pun..
bukannya bila tak sedondon tak boleh pepoya..
kan haqq kan.. :))

oleh sebab itu lah..
mak nak haqq dan abah join contest ni..
Sedondon With Daddy Giveaway....

contest ni mama irfan yang anjurkan..
kalau kawan-kawan si haqq ni nak sertai sama..
click je kat banner ek.. :))



ni la gambar haqq dan abah yang sedondon tu..
dengan tema warna hijau bumi..
kusyen pun hijau..
huhuhuhuhu.. :P

masa ni tengah tunggu makanan sampai..
di BBQ Chicken JJ Bukit Indah..
mak plak ringan tangan nak amek gambar.. :P

p/s : terima kasih ya mama irfan :))

- mak haqq

Isnin, 26 April 2010

haqq yang rajin

Assalammualaikum..

tak sangka la yep..
rupa-rupanya haqq ni rajin..
bagus haqq, kecik-kecik dah rajin..

hahahaha...
rajin la sangat haqq ni..
rajin kacau abah masa basuh kereta..

semalam kan hari minggu..
so abah cuci kereta kat depan rumah tu..
haqq pun sibuk nak join sama..



tu dia budak yang rajin la sangat..



geram tengok buih-buih sabun kat kereta..



eleh buat muka plak.. :P



main pula air yang mengalir tu..



ni asyik nak kejar abah sebab abah pegang getah paip..



best sangat la tu tangan kene sembur ngan air..



nasib baik belum mandi lagi...
bukan seronok dapat meluncur kat luar tu..
macam luncur kat ais je..

tengok macam dah lama sangat..
aku angkut haqq masuk..
mandikan dia yang dah masam tu.. :P

p/s : kalau dah besar nanti jangan malas pulak ye haqq.. :))

- mak haqq

Allahu Akbar..

Assalammualaikum..

nak share something dengan korang semua..
credit to mama maryam..
korang jangan nangis pulak ya.. :P







rasanya semua ibu-ibu akan bertindak demikian..
aku rasa mak aku akan macam tu pada anak-anaknya..
aku pun tak teragak-agak buat benda yang sama pada anak-anak aku.. :))

p/s : mak sayang tokmak haqq..mak pun sayang haqq

- mak haqq

Sabtu, 24 April 2010

haqq bersama ottomen taro..

haritu masa abah,mak dan haqq pergi jejalan kat bilion..
terjumpa plak mesin permainan kanak-kanak tu...(ape tah orang panggil)..yang masuk syiling dier gerak..
em mak haqq cuba la letak si haqq nie masa abah g beli barang...
ingat si haqq nie takut..rupanya macam tak jeee...
so apa lagi abah haqq masuk la syiling 50 sen 2 keping......
memula mak haqq pegang dulu...pastu ......


lihatlah sendiri..................




emm dier buat muka selamber je...(takot ke suka ke tah laa yang mana satu)
muka cuak ada...macam-macam la si haqq nie....

nanti ada masa lagi abah ngan mak bawak haqq g jumpa doreamon..pastu naik kapal terbang turun pakai helikopter dah turun haqq naik gajah plak k.....



-abah haqq-

Contest Baby Comot Mamam

Assalammualaikum..

di hari tengahari Sabtu yang panas ni...
haqq nak join contest la...
Contest Baby Comot Mamam..

contest ni tauke Cloth Diaper yang anjurkan..
kalau ada emak-emak yang nak beli..
click je banner tu.. :))
(tolong promote skali)

haqq paling suka makan bubur kosong dengan ikan bilis yang dah dikisar..
huhuhuhu...
ikan bilis pun laku..

tapi selalu rotate dengan ikan dan sayur jugak..
takkan ikan bilis tetiap hari..
kan haqq kan.. :P

alhamdulillah..
setakat ni haqq tak meragam perutnya..
hehehehe.. :))

oklah..
ni gambarnya yep..
tapi masa ni makan bubur campur carrot.. :))

nama si comot : Muhammad Nurhaqq bin Asrin
keluar ikut tingkap pada : 31st Ogos 2009, 4.17 pg
nama abah : en. botak
nama mak : pn. kid

pada hari ni pulak..
menu haqq bubur campur saleri dan ikan..
nyum nyum... :))


p/s : aisey haqq ni main julingkan mata daaa...

- mak haqq

Rabu, 21 April 2010

camwhore..

Assalammualaikum..

semalam mak cuti sebab nak jaga abah tu..
abah demam panas..
2 hari dok melepek kat katil je..

mak tak sampai hati nak pergi kerja..
kesian tengok abah macam tu..
abah jarang sakit demam macam tu..

abah bila dah sakit demam...
macam tu lah gayanya...
serba serbi tak larat...

biarlah org cakap apa..
setakat suami demam pun nak jaga..
huhuhuhuhu..

bukan apa..
selama ni kalau mak sakit ke apa..
abah sentiasa ada disisi..

mak ingat pengorbanan abah masa mak pantang dulu..
mandikan mak, masak kan mak, jaga haqq..
malah abah siap cuti 2 minggu lagi...
(yela laki ko je sorang cuti jaga ko pantang,laki org lain tak)... :P

tu pasal la mak tak berkira sangat..
takpela...
bukan selalu abah sakit.. :P

semalam juga sementara abah rehatkan diri..
mak dan haqq bercamwhore..!!!
eh bunyi macam tak molek je.. :P

memula haqq tak perasan yang mak tengah ambil gambar..


haqq suka tengok muka dia kat screen..


confius macam mana mak dan haqq ada dalam lappy.. :P


dah nampak muka dia tu,terus nak gapai screen..


bukan nak reti duduk diam ni..


meronta-ronta si haqq ni...


akhirnya...!!!

p/s : alhamdulillah,abah haqq dah baik dari demam tapi mak pulak yang sambung... :((

p/s/s : ya,mak semakin gemok...kene diet ni :P

- mak haqq

Isnin, 19 April 2010

bila haqq di Pocoyizate kan..

Assalammualaikum...

gara-gara aunty rhona dan aunty rene la ni..
mak pun terpengaruh sama..
mengkartunkan si haqq ni..




masa nak buat ni...
asyik bayangkan muka haqq je..
tapi nampak garang plak yang ni..

hahahaha...
rasanya yang sama tang mata, hidung dan mulut kot..
kalau nak try sama meh la click sini ok. :)

p/s : walau apa pun kan, haqq tetap berpuluh kali ganda comel dari si pocoyo ni..hahahahaha (sila menyampah) :P

p/s/s : abah tengah demam tu..alahai kesiannya.. :((

- mak haqq

wajah kesayangan hamba

Assalammualaikum..

tekalah..
wajah siapalah menjadi kesayangan mak kan..?
hehehehe..

ala..
siapa lagi..
kalau bukan si haqq ni..


muka masam sambil tunggu abah balik kerja..

kalau dulu..
muka abah asyik terbayang-bayang kat mata..
suara abah asyik terngiang-ngiang kat telinga..

tapi sekarang..
semuanya dah berubah..
sejak lahirnya haqq ni..

huhuhu..
ni baru seorang anak..
belum lagi ramai..

nanti semak matalah..
bingit telingalah..
isk,minta-minta la dijauhkan...

p/s : abah,sila cemburu tapi abah pun macam tu jugak kan...?! :P

- mak haqq

Contest Specticular Specky

Assalammualaikum..

tahukah anda bahawa mak haqq seorang specky..
ya..mak haqq seorang yang rabun..
tapi mak haqq menggunakan kanta lekap(chewah skema) pada siang hari..

sempena di atas kerabunan mak ni..
dan kesengal-an mak yang agak melampau ni(ye ke?)..
mak telah sertai satu contest ni..

Contest Specticular Specky ni la yang mak haqq join..
dianjurkan oleh cik Paro..
tapi akan diadili oleh kawan cik paro, cik alia..

ni la gambar mak berspecky tu..
hahahaha (eh gelak sendiri)..
gambar ni masa mak belum kahwin lagi ngan abah dan bekerja di Kuantan..

masa tu tengah bosan..
ada plak spec ni kat bilik artis..
so merapu berposing sakan la..


oh,bedah sungguh rupa mak kamu haqq.. :P

ok,cik pora..
harapnya jengok la kat sini kejap..
cik alia nak jenguk jugak pun bule.. :P

eh kalau korang ada gambar yang berspec..
click je kat banner tu...
huhuhuhuhu.. :))

p/s : aku sedang emo sebab tu join contest yang mungkin memalukan diri sendiri (ada aku kisah)..hahahahaha :P

p/s/s : kene tukar tajuk entri daa... :P

- mak haqq

Ahad, 18 April 2010

sedapnya..

Assalammulaikum..

sedapnya apa?
makan apa?
hahahahaha...

bukan sebab makan pun..
tapi...
sedapnya tengok haqq ni tidur...

dengan air liur basi lagi.. :P

ni dalam bilik tokmak..
tokmak dan tokabah pun tidur sama..
si cawewem pun ada jugak..

maklumlah kan...
hari ni hari minggu..
kat luar tu panas sangat...

tapi masuk bilik tokmak tu..
sedap la tidur...
sebab sejukkkkkkk.... :P


p/s : mokcu dan makngah jangan jeles ok..

- mak haqq

Jumaat, 16 April 2010

haqq dan elly

Assalammualaikum..

hari ni mak cuti..
nak jaga haqq..
pastu nak balik sarang kat tingkat 3 tu..

so 3 hari la tak update nanti..
korang mesti rindu haqq kan..
hahahahaha..(ada ke org rindu?)

ni ada video bagi pengubat rindu korang kononnya..
lagi pun korang tak penah dengar suara haqq kan..
harap maaf la sbb kualiti tidak memuaskan..

oh lupa plak nak bagitau..
elly tu maskot pampers..
ala si gajah tu... :P



p/s : nanti kalau ada masa dia menangis, kami cuba rakam ek.. :))

- mak haqq

Rabu, 14 April 2010

Al-fatihah

Assalammualaikum..

entri ini telah membuatkan aku menangis...


Al-fatihah.. :((


- mak haqq

bila haqq dah mengantok sangat

Semalam abah mak dengan haqq berpoya-poya kat Angsana.
emm pagi tu lepas siapkan barang haqq nak pergi ambik mak haqq,si haqq pulak tido..
disebabkan nak cepat abah haqq tukar baju si haqq nie semasa die tido..
emm apa lagi bangun la..si haqq tido dalam 30 minit macam tu a lebih kurang.
lepas tu dalam kete ondaway ke tempat keje mak haqq,si haqq tak tido-tido..
biasa kalau masuk kete je tido..

lepas abah haqq anta mak haqq kat opis...abah haqq ngan haqq balik semula ke pontian.
nak dijadikan cerita lepas je tol perling tu abah haqq terpandang la kat sidemirror....
eh nape haqq tu semacam je..
apa lagi cepat-cepat abah haqq ambil handset terus rakam..
dan hasilnya...............




- abah haqq

macam mana mak tau haqq dah ada?

Assalammualaikum

macam mana ek mak tau haqq dah ada dalam perot ni?
ni nak story ni..
harapnya korang tak boring la yep..
hihihihih... :P

mak dan abah mengikat janji pada 25 okt 2008..
pastu kami kononnya mengamalkan dasar tutup pintu..
merancang la tu.. :P

tapi selepas sebulan macam tu..
rasa macam tak beh pulak..
macam tak cukup syarat pas kawen ni..

mak abah pun sepakat untuk bubarkan dasar tu..
kira lepas sebulan kahwin tu..
mak sempat period sekali je..

dalam bulan 12 tu..
mak kene kursus induksi kat Mersing..
seminggu jugak kat sana..

perghh..bukan main lasak mak kat sana..
kawat kaki, main abseling (malas nak eja bebtol), mandi laut, redah lumpur sumer..
kira macam lasak jugak la..

bila 2 malam terakhir tu..
mak rasa lain macam je perot berlemak ni..
mak memang tau tarikh period dah dekat..

tapi rasa dia lainlah..
lain dari rasa macam nak period..
hati cakap macam ada isi je perot ni..

bila balik induksi je..
abah yang ambil mak kat office..
sebelum balik rumah singgah farmasi beli pregnancy kit..

siap beli 2 lagi...
hahahahaha..
eksaited sangat..

malam tu sebelum mandi mak test dulu..
sementara tunggu result..
mak mandi le...

tangan syampo rambut ni..
mata dok jeling je kit tu..
dada dah berdebor macam apa dah..

lepas 15 minit macam tu..
mak tengok la result tu..
wahhhhh.....double line la :))

hati berbunga happy sangat..
bagitau abah..
abah tak terkata apa dah..

terus call tokmak dan tokabah kat KL sebab diorang semua jumpe makngah haqq..
semua pun happy..
mak ingat sangat tarikh tu..
20 dec 2008.. :))

tak dapat nak bayang kan macamana perasaan time tu..
eh pregnancy kit yang lagi satu tu..
mak guna esok pagi..

kira untuk double confirm..
dan memang sah still double line.. :))
lepas 2 minggu baru pergi buat klinik..

hamboi..panjangnya..
lain kali cerita pasal detik-detik nak bersalin pulak yep..
huhuhuhuhu..

dah penat baca..
meh tengok haqq semalam..
masa teman mak abah lunch kat Angsana..
bukan main masam lagi bau haqq.. :P


buat la muka selalu ek haqq..


sekarang dah bising sebut nama mak.. :))



sibuk nak gapai henpon mak ni..

p/s : rasa macam nak pregnant semula la.. :P

- mak haqq

kereta lumba haqq

Assalammualaikum..

bulan Februari yang lepas..
mak dan abah telah belikan haqq kereta..
isk,besday mak, haqq pulak yang dapat hadiah.. :P

sebelum ni haqq berkereta kat rumah nenek hendom dia je..
itu pun kereta yang lama..
tapi still molek lagi la..

kesian tengok haqq asyik baring tiarap golek depan tv kat rumah tu..
so kami belikan haqq kereta..
belikan kereta haqq kat Anakku je..

huish..bule tahan mahal ek..
takpela anak punya pasal.. :P
muahahahaha...

masa kat kedai tu..
kami suruh haqq pilih sendiri kereta mana yang dia nak..
sebab ada banyak pilihan jugak..

last-last haqq pilih yang ni..
yang sama warna dengan stroller dia..
siap test dulu si haqq ni.. :P


masa testing kat Anakku..


kat rumah terus rasmikan... :)

sekarang bukan main laju memandu..
siap tokmak dia bising sebab selalu parking kereta merata..
jangan jadi pelumba haram ya nak,,

p/s : gambar berbeza warna sebab pakai kamera henpon abah dan mak.. :P

- mak haqq

Selasa, 13 April 2010

sehari sebelum...

Assalammualaikum..

tengah dok belek lappy makngah ni..
terjumpa gambar satu ni..
dari bebanyak gambar..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

sehari sebelum sah menjadi bini abah haqq.. :)


p/s : pergh buruk nye mak oiii....mak haqq memang sengal orangnya..muahahahaha..

- mak haqq

masa yang best semasa haqq dalam kandungan

Assalammualaikum..

sempena Mother's Day bulan Mei nanti..
mak join la contest ni..
Best Moment Mommy to be..

contest ni Mummy Chubby yang buat...
kalau korang sume tu ada gambar time preggy..
meh le join, click kat banner tu ek.. :)

sebenarnya tak banyak gambar time pregnant dulu..
ada pun yang comot sangat..
hahahahaha..

oklah mummy..
ni lah gambar masa pregnantkan haqq dulu..
hopely terima la ek.. :)



masa ni mak tengah bawak haqq 7 bulan..
singgah sebentar di Sg. Jerik masa perjalanan balik ke Johor dari Jengka..
mak ngah yang tolong snapkan secara candid.. :P

saat ni best sangat..
sebab nya masa mak dok main air sungai..
(ish takda plak gambar main air)..
haqq punya la happy, siap main kayak dalam perot lagi..
hahahahaha.. :P


p/s : perghh..time pregnant punya la kurus..sekarang pulak.......(sila isi tempat kosong sendiri ya)

- mak haqq

haqq balik kampung lagi

Assalammualaikum..

penatnya badan..
kenapa penat?!..
sebab minggu lepas balik kampung abah haqq..

hari sabtu pepagi lepas abah balik shift malam..
terus gerak balik Jengka..
sampai sana dalam 4 petang macam tu..

Ahad tengahari plak gerak ke Kuantan..
sebab nak lunch ngan pokude haqq kat Gambang..
dah siap semua 3 petang baru gerak balik Johor..

nasib baik sampai Pontian tak lewat..
dalam 8 malam macam tu..
Isnin plak mak haqq keje..

huwaghhh...
letihnya badan.. :((
abah haqq best la sebab cuti 3 hari..

ala cuti 3 hari pun sebab kene jaga haqq..
nenek hendom takde seminggu..
Jumaat ni mak plak yang cuti..

eh apa melalut ni..
ni nak tayang gelagat haqq dalam kereta..
ni masa perjalanan pergi..

ala macam biasa..
memula main sensorang sambil bebel...
biarkan dia penat...

pastu apa lagi..
tidur la dia..
huhuhuhu.. :P


memula bila mak toleh belakang je, mesti senyum kambing macam tu..


nih bebel menda tah..


dengan gaya macam ni pun haqq bule tertidur..

ya Allah, ni muncongkan mulut ni nak lawan ngan mak ye..


pesek pulak tengok hidung si haqq ni..

sebenarnya..
bila letakkan haqq kat belakang..
dia tak penat sangat..

sebab kalau long journey macam kami ni..
bila haqq sepanjang masa kat pangkuan aku..
mau tak boring dia.. :P

p/s : aunty rene dan aunty rhona, sorry sangat tak dapat jumpe..sebab nak cepat.. :((

- mak haqq