Rabu, 28 Mac 2012

WW #05

Assalammualaikum..

Cubaan Haqq untuk senyum tanpa nampak gigi :)

Jumaat, 23 Mac 2012

Haqq Berjumpa Dengan Payin Manja

Assalammualaikum..

Terlebih dahulu Mak nak minta maaf dengan Umi Payin..
sebab punyalah lama Mak simpan cerita pertemuan kita ni..
asyik tertangguh je..
dari bulan November lepas sampailah sekarang..
lama kan?

Sebenarnya pertemuan ini adalah yang pertama kami..
kebetulan masing-masing hendak balik kampung untuk bercuti Raya Aidiladha..
jadinya Mak dan Umi Payin berpakat untuk berlaga perut di bandar Temerloh :)

Kenapa pula berlaga perut kan?
hahaha, kerana Mak dan Umi Payin masing-masing sedang mengandung.. :P

Masa pertemuan tu..
Mak memang terkejut sangat bila Umi Payin umumkan yang dia sedang mengandung..
pandai betul Umi Payin simpan rahsia... :P

Umi dan Abah Payin sangat sporting tau..
apatah lagi si Payin tu..
tersangatlah manja yang amat :)

Walaupun baru pertama kali berjumpa..
Payin bukannya takut dengan Mak..
selamba je dia peluk Mak tau... :)
Umi dan Abah dia panggil pun..
dia buat tak dengar je :P

Yang paling Mak teruja tu..
semasa Payin peluk Mak sambil sangkut dagu di bahu Mak ni..
alahai manja sangat..
geram Mak tau tak.. :)

Aisey Mak tak ready lagilah

Umi Payin dan Payin pandang kamera Abah Haqq,
Mak dan Haqq pandang kamera Abah Payin :P

Payin buat muka selamba :P

Ala, Payin pandang tempat lain pula

Masa ni Payin dah rimas dah asyik bergambar je :P

Berjaya apabila semua pandang kamera :)

Haqq ni dah dapat belon buih tu memang dah tak hiraukan sekeliling

Kalau nak diikutkan..
bukannya Haqq yang berjumpa dengan Payin..
tapi Mak yang berjumpa dengan Payin..

Haqq bukannya nak berkawan pun dengan Payin..
dia sibuk sangat main buih sabun tu..
geram betul Mak dengan Haqq ni..

Boleh pula Haqq nampak orang yang jual buih sabun ni..
walaupun berada di seberang jalan tu..
itu yang merengek ajak Abah pergi beli buih sabun tu..

Walauapapun Mak nak ucapkan terima kasih buat Abah Payin..
yang sudi membawa Umi dan Payin berjumpa dengan Mak..
terima kasih juga buat Umi Payin..
sebab sanggup tunggu kami sehingga kami sampai..
walaupun masa tu Umi Payin dalam kepenatan dan mengalami sickness yang agak teruk.

InsyaAllah, ada rezeki lagi..
kita berjumpa lagi ya..
pada masa tu sudah tentunya..
masing-masing membawa 2 orang anak dah..
mesti seronok kan :)

Rabu, 21 Mac 2012

Segalanya Baru

Assalammualaikum..

Alhamdulillah, bersyukur kerana Mak sekeluarga masih lagi bernafas di dunia yang sudah tua ini..
agak lama juga kami menghilangkan diri dari dunia maya ni..
sejak dari pertengahan Disember 2011 hinggalah akhir Mac 2012 ni kan?
dan sepanjang 3 bulan inilah terdapat kejadian pahit dan manis telah berlaku..

Kejadian yang paling pahit adalah..
pemergian Allahyarhamah Nenek Midah iaitu Ibu kepada Abah Haqq..
pada 05 Disember yang lalu..
pemergian allahyarhamah yang sangat-sangat tidak diduga oleh semua orang..
nanti Mak ceritakan ya. :(

Yang manis pula sudah tentunya kelahiran adik perempuan Haqq, Nur Malaeka..
pada 02 Mac 2012 yang lalu..
pastinya ramai sudah tau tentang kelahiran adik Haqq ni..
dan menantikan kisah kelahirannya kan? :P

Eh, bila masa Mak mengandung?
hehehe, mintak maaflah sebab Mak tidak berkongsinya dulu..
bukan apa, hormon MALAS yang melampau untuk update Blog, FB dan Twitter tu..

Apa yang baru untuk 2012 ni?
Mak sudah menukarkan URL yang lama kepada yang baru..
dari http://anakkuhaqq.blogspot.com kepada http://haqqdanlaeka.blogspot.com
dan juga tajuk blog dari Cerita Tentang Haqq..
kepada Kisah Nurhaqq dan Malaeka..

Kenapa Mak tukarkannya..
sudah tentu kerana kehadiran orang baru tu..
sebelum ini kan Mak selalu bercerita tentang Haqq..
sebab tajuk blog pun Cerita Tentang Haqq..

Akan datang, Mak hendak bercerita tentang Laeka pula..
takkan lah Mak nak buat blog baru..
tak terkejar pula Mak nanti..
hendak harapkan Abah tu..
dia lagilah sudah malas nak bercerita di sini.. :P

Itupun bila Mak tukarkan URL baru..
habis semua hilang senarai blog kawan-kawan Haqq dan Mak..
sudahnya Mak kena buat semula semua senarai blog tu..

Nanti tolong tinggalkan URL blog di komen ya..
Mak nak update semula macam dulu..
senarai blog yang ini pun Mak nak namakan semula tapi tak boleh.. :(

Oklah, sampai ini je Mak berceloteh..
nanti Mak sambung semula ya..
hari ini Mak nak kongsikan gambar Laeka beberapa hari lepas..

Nur Malaeka :)