Rabu, 31 Mac 2010

yabedabeduu..!!! :)

Assalammualaikum..


ehem gembira jep tajuk hari nih..
sebab apa gembira..?!
nih cuba tengok ticker yang dibulatkan tu..



hari nih haqq genap 7 bulan...!!!
yepla,haqq kan anak merdeka..
haqq kuar tingkat perot mak pada 31hb Ogos 2009..

rasa cepat sangat haqq membesar..
lagi 5 bulan haqq setahun..
hehehehe..beh nye :)

mak doakan haqq sentiasa sihat..
semoga haqq jadi orang yang berguna..
pandai dan beriman..
Amin...

bertuahnya mak dapat haqq tau..
mak sayang haqq sangat..
amboi emosi la pulak.. :P

p/s : patut la 2, 3 hari nih haqq asyik cranky jep..muntah la apa la..rupa-rupanya nak alih bulan.. :)

- mak haqq

Selasa, 30 Mac 2010

kelakar la pulak.. :P

Assalammualaikum...

bila dah ada yang garang..
sekarang yang kelakar pulak yep..
huhuhu..ada-ada je idea para ibu semua ni nak buat contest..

oleh kerana haqq pun jugak ada gambar kelakar..
meh la kita join sama ek haqq..
biar semua orang tengo haqq buat muka.. :P

untuk contest nih tajuk nya ialah Funniest Kids Photo Contest..
dianjurkan oleh Malaysia Online Baby Shops..
bertuah kita sekarang, dah tak payah penat berjalan bershopping baju..
semuanya di hujung jari (online la tu)..

time kaseh buat Luvablekids Store sebab sponsor hadiah.. :)
nih gambar haqq yang agak kelakar di mata mak dan abah..
hopely layak la ek..


umur dalam gambar tu : 2bulan++
umur sekarang : 6bulan ++

hahahaha..
hitamnya haqq masa ni..
kalau tambah pottu, dah boleh jadi anak India dah.. :P
dah la botak,mata bolat dan boleh pulak main lidah...

p/s : amboi dah kemaruk join contest gamaknya aku nih.. :P

- mak haqq

grr...garang dop?

Assalammualaikum..

kali nih haqq nak masuk contest muka garang pulak..
yepla asyik muka comel jep..
sesekali muka garang pulak kan.. :P

tajuk contest nih ialah My First Ever Contest - Muka Garang Si Kecil..
contest ni ibu danish yang anjur..
kalau ada yang berminat click je banner tu... :)

ok..ini lah muka koya garang si haqq tu..
abah haqq la yang tangkap (tangkap ke?) gambar nih..
masa tu rasanya haqq dalam 3bulan ++ kot..


nama si kengkonon gemster : Muhammad Nurhaqq bin Asrin
nama manja la sangat : haqq
keluar dari tingkap (ceaser) : 31hb Ogos 2009, 4.17pg
nama abah : en. botak
nama mak : pn. kid
guna email mak ye : nhmsia83@yahoo.com

hopely ibu danish sudila yep terima penyertaan haqq nih..
time kaseh ibu danish.. :)

p/s : haqq buat muka garang sebab nak transform jadi incredible hulk kot.. :P

- mak haqq

Isnin, 29 Mac 2010

baik lahhh....!!!

Assalammualaikum..

sedang selam sana sini orang punya blog..
bila tengah selam blog uncle john..
terus macam teruja tengok entri terbaru dia..

wah,aku pun apa lagi try la juga..
huhuhuhu..
hasilnya adalah ini..




haqq diciptakan secara semulajadi..
eh betul ke slogan tu..?!
rasa macam comel je..

p/s : pakai print screen je..pastu pakai paint..sbb tu burok..lagipun pc pun pc opis yang generasi ke berapa generasi tah.. :P


- mak haqq

Jumaat, 26 Mac 2010

kenapa?!

Assalammualaikum..

sori entri kali ini takde kaitan langsong dengan haqq..
kononnya luahan hati selepas bergelar mak haqq..
isk macam sedih jep :P

kenapa yep aku sekarang sudah jarang nak membaca blog orang single..
kecuali kawan rapat aku la macam aunty rona dan rakan-rakan dia tu..
cerita dia mmg aku ikuti sejak masih di kuantan lagi dan aku belum berkahwin lagi masa tu..

tapi bila lepas kahwin dah pregnant..
aku suka baca pasal preparation orang yang nak kahwin..
padahal sebelum kahwin tak pulak nak baca..

sekarang pulak dah ada haqq..
suka baca blog para ibu-ibu macam kak zaidah..
kenapa yep..?

maybe dulu takda blog sendiri kot..
sebabnya macam takda cerita nak share..
bila dah ada haqq nih baru seronok nak share..

tapi kan, aku rasa nak sambung balik la..
ala baca blog-blog orang single macam uncle pipi tu..
rasa nya macam masih single je.. :P

eh takpe kan?

p/s : sori rona guna aunty..sbb haqq panggey ko aunty kan?!hiks comel tau.. :)

- mak haqq

Rabu, 24 Mac 2010

lega rasa nya..

Assalammualaikum..

lega rasanya dah dapat renovate semula blog nih..
suka pilih warna biru sebab sejok je..
siap ada elephant lagi..

tapi kat atas tu ada iklan la pulak..
takpe la kira tolong promote even takde upah.. :P
kalau sesiapa singgah sini boleh la carik background yang berminat..

tapi rasanya ada link yang aku terlupa kot..
jenuh la nak cari semula satu-persatu..
terima kasih pada sesiapa yang sudi jengah kat sini.. :)

- mak haqq

Selasa, 23 Mac 2010

ALAMAK...!!!

ALAMAK....
DAH HILANG SEMUA NYA..
NANTI MAK HAQQ UPDATE SEMULA YA..!!!
HUWAGHHHHHHH :(

bonding moment with opah contest


Assalammualaikum..

ha kan dah..
join lagi..
ni bebetul macam nak menang nih..
hihihihihi..

bukan nak menang sangat..
cuma nak memeriahkan lagi..
tapi kan kalau menang dah kira rezeki haqq kan nak.. :)

contest kali nih pulak dianjurkan oleh mama papa qaseh..
gambar mesti bersama opah atau atuk..
hadiah pulak di sponsor oleh syasyacreative...

gambar ni haqq bersama nenek midah..
nenek midah ialah mak belah abah haqq..
yang tinggal nun di jengka, pahang tu..


nama si hensem : Muhammad Nurhaqq bin Asrin
keluar dari perut pada : 31hb Ogos 2009, 4.17pg
nama nenek : Pn. Siti Hamidah binti Karim
umur masa tu : 5 bulan ++ (time CNY 2010)

hopely dalam banyak-banyak contest yang mak dah sertai ni...
dapat la sangkut satu kan..
aik cakap tadik tak kisah tak menang pun..hiks :P

nih gambar haqq bersama nenek midah ye..
alahai rindunya ngan nenek dan atuk di jengka sana.. :(

- mak haqq

sleeping cutie contest

Assalammualaikum..

bila dah start join satu contest..
dah kemaruk nak join contest yang lain..
kebetulan ada banyak jugak koleksi gambar si haqq ni.. :P

betul la kata kak zaidah..
bila dah cuba sekali mesti nak lagi..
takpe la kalau tak menang pun..
janji pengalaman dan boleh kongsi sama orang lain kan.. :)

contest kali nih plak dari papamamazakwan..
sleeping cutie contest..
haqq pun ada gambar yang mak abah anggap comel untuk nak bertanding ni..

ni la gambar haqq tengah tido tu..
gambar dalam kereta..
masa tu dalam perjalanan balik ke kampung abah.. :P

nama si masam : Muhammad Nurhaqq bin Asrin
lahir pada : 31hb Ogos 2009, 4.17pg
email mak : nhmsia83@yahoo.com

alamak..lagu dodoi ek?
tapi masa dalam gambar ni mak tak dodoikan haqq pun..hiks :P
dodoian ni memang mak selalu buat selain zikir tu semua..

ehem ehem..
testing suara..
1..2..3..

dodoi lah dodoi..
bobok lah bobok..
tidurlah haqq..
tidurlah haqq..

(sambil pangku haqq,kadang-kadang tepuk-tepukkan aje si haqq nih sampai tertidur)

kalau para ibu-ibu dalam bloglist haqq nih nak join sama..
click je kat banner sebelah tu..
selamat mencuba ya... :)

- mak haqq

Isnin, 22 Mac 2010

gerammm!!!



Assalammualaikum...
amboi macam marah je..
mau tak marah..
marah ngan sapa lagi kalau bukan si haqq la..


tapi takda la marah sesangat..
marah-marah manja je..
huhuhuhu :P


haqq nih kalau time dia suka..
time happy, time gelak-gelak..
suka sangat panggil abah dia..


aaa..bah...
aaaa..bah..
bukan main lagi jerit sambil senyom..


kalau time sedih..
time lapar, time nanges..
asyik jerit nama mak je..


emmmm..makkkk..
emm..maakkk...
huh, rasa nak geget je si haqq ni..


nih ada bukti..
aku upload video time dia bangun bagi masa demam haritu..
abah masa tu keje malam belum sampai rumah lagi..







tapi masa dia namges jerit nama mak..
tak sempat la nak rakam..
mau tak sempat kalau haqq meraung namges takkan la nak berkejar ambil henpon nak rakam kan?!..


haqq nih memang tau..
kang mak majok kang..
sapa nak pujok?!


p/s : walauapapun mak tetap sayang haqq..



- mak haqq

Contest: You & Me - Love Forever


Assalammualaikum..

ehem ehem..
diisytiharkan bahawa..
aku telah menyertai satu contest..

jeng jeng..
sebenarnya memula rasa malas nak join contest semua ni..
pastu bila tengok
kak zaidah rasa teruja plak..

buat
kak siti nih gambar yang mak haqq pertaruhkan ye..
gambar kami 3 beranak..
mana tau ada rezeki kami
hehehe :)


baru bersiap nak pergi kenduri kahwin kawan abah haqq..

kalau korang semua pun nak join meh la..
singgah kat kat blog
kak siti tu..
selamat mencuba.. :)

- mak haqq

Khamis, 11 Mac 2010

demam yer..


Assalammualaikum..

malam nih nak update jugak pasal haqq..
tadi pagi haqq buat checkup..
haqq dah 6.3kg dan kene cucuk kat peha kiri dia..

kesian haqq..
abah yang bawak haqq pergi klinik desa parit semerah..
mak takde sebab kene pergi mersing untuk gerak gempur spm..

tadi petang bila aku sampai rumah haqq dah balik dah..
makngah yang ambil dari rumah nek hendom..
sebab abah haqq ambil mak dan tokmak kat jb..

so bila dah kene cucuk..
demam plak si haqq nih..
badan panas je..

tapi biasalah demam tu...
dalam dahi bertampal tu sempat plak main ngan aku..
haqq oh haqq...



macam nih dah 6.3kg... :P


perasan tak dah ada tarikh dah..sebab aku asyik lupa je..(amboi bulatnya pipi mak)



sejuk yep haqq dahi kene tampal dengan cool fever?


kang mak ciom kang... :*


haqq main dengan si pampers sebelum merengek nak susu...


nih sekarang jam lappy makngah dah 11.35pm..
haqq dah pun tido lagi tadi..
dah lepas penat main dan menyusu..
terus tido..

kesian haqq..
nak tido tadi pun merengek lagi..
hopely besok pagi demam haqq dah kebah..

kalau tak, tak senang hati aku nak kerja..
takpe haqq kan "hulk" kan sayang..
nanti hujung minggu kite pepoya ek..

p/s : kenapa ye,setiap kali update mesti font asyik berubah je..macam mana nak setting nih?time kaseh yep :)

- mak haqq

Rabu, 10 Mac 2010

bergolek bersama haqq di tengahari yang panas

Assalammualaikum..

sekarang musim panas..
panas sekarang perit sangat..
rasa terbakar je kulit sumer nih..

aku tak kisah sangat kalau berpanas nih..
tapi aku kesian kan si haqq tu..
kalau dok lepak depan tv tu, asyik nak merengek je..

hari ahad bila tah ek..
huh aku nih asek lupe lagi..
mana tak nya snap gambar tak save tarikh..
isk isk...

ok sambung semula..
pada hari ahad tu..
sambil tunggu abah haqq balik kerja pagi..

aku dan haqq dok lepak geguling katil tokmak..
huhuhuhu..tumpang katil dan bilik yep tokmak..
kalau dok bilik aku mau tak rentung..

bilik tokmak tu kat depan..
ada beranda atas so buka pintu leluas bagi angin masuk..
besh je gegolek atas katil dengan haqq..




memula tengok si haqq main dengan billy si rattle..



nampak mak dia tengah snap gambar terus campak billy nak gapai hp mak..


suka sangat isap ibu jari tangan tau..



hai kawan-kawan mak saya..!!!



jangan la usik double chin mak tu nak oiiiii....



mak sayang haqq sangat...cup cup


last skali posing sebelum abah sampai..huhuhu :P


hari-hari minggu la baru bule nak bermesra dengan haqq lelama..
kalau hari bekerja, sekejap je..
pukul 9 mlm haqq dah kene tido dah..

eh minggu nih abah tak keje la haqq..
bule la kite pergi majlis kahwin kawan mak abah..
selamat pengantin baru ya kawan-kawan..!!! :)


- mak haqq

Sabtu, 6 Mac 2010

mama sue

Assalammualaikum..

masa on the w
ay balik Johor dari Jengka time CNY aritu..
kami ada singgah melawat kawan la
ma aku,Masurida...
aku panggey Ciksu je..

aku dah lama kawan ngan Ciksue nih..
kenal time tu 2001..
huh lama betol ek..

tujuan melawat Ciksue sebab nak tengok baby boy dia..
Ciksue selamat melahirkan Muhammad Irshad bin Mohamed Izad Emir pada 26 Januari 2010.
baby irshad nih dilahirkan kat Hospital Tengku Ampuan Afzan Kuantan...

amboi irshad..
tanak ek keluar kat Hospital Pekan..
muka irshad sama sangat ngan mamanya..


nih la mama sue dan baby irshad..



alahai sama mata sepet ngan mama dia la.. :)


irshad tak sampai 2 bulan dah nak sama besar ngan haqq yang dah 5 bulan..


haqq bagi hadiah baju kat irshad..
tapi dah dipos sebab ingatkan tak tersinggah melawat..
alang-alang balik dari Jengka tu yang singgah.. :)

tak sabar nak jumpe irshad bila aunty nira kahwin nanti bulan Jun..
nanti boleh la kita berposing sakan ek irshad..
jumpe di Kemaman nanti bulan Jun ye irshad... :)


- mak haqq

wajah baru

Assalammualaikum..
hari nih hari Sabtu..
hari orang yang bekerja cuti.
tapi abah haqq masuk malam selama seminggu mulai malam nih..

bosannye abah kene keje malam..
sebab nanti bila hari Isnin sampai Jumaat dapat jumpe abah 1/2 jam je..
nak buat macam mana, abah mencari rezeki untuk kami.. :)

ehem perasan tak blog nih..
hahahaha..dah ada background baru..
kononnye macam dah bosan la dengan yang lama tu..

nih kami berdua yg setuju pilih background nih..
nampak comel je..
sebab blog nih kan "cerita tentang haqq"..

so kene la comel sbb haqq comel (puji lagi)..
takla nampak macam girlish kan?
ala nanti bosan tukar lain pulak.. :P


p/s : mmg tiada sebarang gambar dalam entri nih..jangan betulkan monitor anda..hiks :P

p/s/s : kalau tak cantik atau memayahkan semua orang bagitau yep.time maseh :)

- mak haqq

Selasa, 2 Mac 2010

owwhhhhh..

Assalammualaikum...

nih mak nak bubuh gambar haqq 2 keping je..
sbb gambar nih nampak haqq comel gile (kononnya)..
biasala mak mana tak puji anak kan..

masa nih kat sarang kami di tingkat 3 tu..
haqq tak mandi lagi still masam tapi sedap..(nyum nyum)
abah pergi kerja tinggalkan aku dan haqq je..

aku pun menghabiskan masa bermain dengan hp abah haqq..
gambar pun bebiasa je..
mana ada DSLR beso tu..
hik hik.. :P



eleh manja la tu.. :*



alahai bersihnye muka haqq walaupun tak mandi lagi :P




p/s : kan beh kalau kulit mukaku bersih seperti baby..mesti abah haqq bertambah sayang kan..?tet..!!!! :P



- mak haqq