Rabu, 12 September 2012

Aidilfitri di Tali Air 11. Sekinchan Selangor

Assalamualaikum..

Masih lagi dalam mood raya nie...
pada hari raya yang ke3 kami sekeluarga telah pulang ke kampung Nenek Abah di Sekinchan, Selangor..
memang dah lama tak balik kampung Nenek nie..
Mak, Haqq ngan Laeka nie first time balik ke kampung di Selangor nie...

Bukan Banting..
Sekinchanlah kampung nenek..

Persiapan sebelum bertolak..

Emm.kete Abah pun dah penuh bonet...

Semua tengah bersiap siap...

Nasib la Pokde beli sorang satu, tidak mau berebut Mr.Potato tu...

Em bukan main lagi korang makan erk, tak pelawa pun kat Abah ....
 
Sempat lagi Mak ambik gambar tapi naper tak bagitau awal2. Jdi Abah buat muka selamber je la.

Penat sangat Haqq sampai tertidor. Kesian dier...

Dah sampai umah Nenek Abah, diorang boleh main plak kat bendang nie. Bukan nak masuk umah dulu...

Subahanallah.....

Siap main bola lagik. Ingat padang bola ke anak-anak...

Dah..dah... Jom masuk rumah, dah maghrib  nie...!!

Kalau musim padi mesti pemandangan nie lagik cantik....

Nasib la parit nie kering tidak Abah sah sah dah dok memancing...

Nenek Abah = Onyang Laeka...

Bergambar sebelum balik

 Dalam perjalanan balik ke Pahang.

Alhamdulillah segala perjalanan pergi dan pulang berjalan dengan lancar....
Semoga raya tahun ini memberi penuh makna kepada kami sekeluarga..
Ampun dan maaf sekiranya ada salah dah silap terkasar bahasa...
Moga di lain kali kita berjumpa lagi...

Tiada ulasan: