Rabu, 23 Februari 2011

Vacancy - Review Writer for hannahjohary.blogspot.com

Assalammualaikum..

Kali ni entri Mak bukan berkenaan dengan Haqq..
tapi berkenaan Aunty Hannah..
iaitu Mummy kepada si comel berambut kembang setaman, Myiesha.. :)

Sempena ulangtahun blog Mummy Myiesha yang ke-5..
Mak tergerak hati untuk menulis..
kononnya ingin merebut hadiah yang disediakan oleh beliau..
huhuhuhuhu.. :P

Mak mula membaca blog beliau semenjak beliau mula berkahwin lagi..
bila dah start membaca dulu tu..
terus Mak mengikuti sampailah sekarang.. :)

Kenapa Mak suka?
sebab setiap kali Mak membaca entri beliau..
seolah-olah beliau sedang bercerita depan Mak..
dengan suaranya yang sangat sangat lembut...!!!
sesuailah dengan pekerjaannya sekarang..
yang selalu berinteraksi dengan orang awam.. :)

Kalau ada yang pernah dengar suara Mak..
mesti bingit telinga..
dahlah suara Mak ni kuat, nyaring pula tu.. :P

Mesti ada yang tertanya..
bagaimana Mak tahu suaranya lembut..
sebab kami pernah berjumpa di Pasir Gudang..

Setiap entri yang ditulis beliau...
Mak sentiasa tersenyum...
dengan ayat-ayatnya yang simple tapi cepat meresap dalam otak ni.. :P
sebab itulah Mak selalu singgah blog beliau..
dan baca berulang kali setiap entri baru..
huhuhuhu.. :)

Ditambah lagi dengan kehadiran si anak daranya yang comel tu..
Farimyiesha, yang sangat comel...!!!
(geram geram geram)
Myiesha mempunyai persamaan yang sama tau dengan Haqq..
mereka berdua mempunyai rambut yang curly.. :)

Tidak lupa juga Abi Myiesha, Mett..
yang sangat sporting dan kacak..
(matilah Mak sebab puji suami orang)
sentiasa melayan karenah Mummy Myiesha berjumpa dengan rakan bloggersnya..
dan Myiesha yang cheeky tu.. :)

Mereka berdua ni bercinta dari zaman sekolah tau..
mesti pelbagai dugaan yang mereka tempuhi..
dalam merealisasikan impian untuk hidup bersama..
kamu berdua sangat secocok tau.. :)

Apa lagi ya..
sebenarnya ada banyak sebab..
tapi Mak tak berapa pandai nak ceritakan di sini..
cukuplah Mummy Myiesha tau yang Mak memang suka singgah di blognya.. :)

Farimyiesha, anak dara yang comel berambut kembang setaman :)

Abi dan Mummy yang sangat sweet

Mak harap Mummy Myiesha akan terus menulis sampai bila-bila..
kerana Mak sentiasa menantikan setiap entri terbarunya..
jadi pada sesiapa yang ingin merasai pengalaman seperti Mak..
singgalah ke blog Mummy Myiesha tu ya :)

- Mak Haqq

7 ulasan:

Mommy Fara berkata...

Ayat kid nie mmg sempoi, sonok je bace....n boleh je bt org laen terpengaruh nak bace blog hannahjohary tu....hikhikhikh!

Tanpa Nama berkata...

mommy fara klu nak tau...my sis ni mmg kuat pengaruhnya...
lalala...seb bek kami 2 beradik xda kat umh skrg ini...
pengruh veto dia berkuasa bila kami cuti sem...

abah dan mak haqq berkata...

fara : hahahaha..wah lepas ni boleh jadi ahli politik la ek sbb boleh pengaruh orang :P

mokngah : baliklah cepat.. :(

Hannah Johary berkata...

Waaaa review yang sangat short & sweet. Thankyouthankyouthankyou!

Just love it! :D

Fadilah R. berkata...

hannah memang soft spoken gileee. :)

abah dan mak haqq berkata...

Hannah : ahahahah..kid tak pandai la nak karang ayat yang serius.. :P

fad : kan fad kan..tapi lah kalau kid tak lupa kan..fad pun macam tu jugak.. :)

~dARlee zURiS~ berkata...

mereka anak beranak memanglah adorable kan?
best of luck ye
:)