Jumaat, 25 Februari 2011

Demam Lagi

Assalammualaikum..

Alhamdulillah..
ketika Mak menaip entri ni..
Haqq telah pulih sepenuhnya dari demam..
badan Haqq pun dah tak panas lagi macam malam tadi..

Semalam Haqq ke Klinik Desa Parit Semerah..
untuk check up dan telah diberikan suntikan..
dah lama Mak tak hantar Haqq check up..

Selama ini Abah yang bawa Haqq..
ala setakat check up biasa tu biarlah Abah yang hantar..
kalau Mak yang hantar..
ada nanti yang tak masuk office terus.. :P

Inilah kliniknya :)

Kesan suntikan di peha kiri Haqq.

UPDATE pada 22:47pm - Bukan peha kanan tapi peha kiri.Mak terlupa pula.. :P

Haqq mula demam sejak petang semalam lagi..
dan berpanjangan hingga ke malam..
so malam tadi Mak dan Abah tidur-tidur ayam je lah..

Haqq tak merengek ataupun menangis..
tapi hanya hendak Abah seorang je yang tepukkan dia..
bila Mak nak tepuk je..
dia tepis tangan Mak ni..

Haqq ni kalau sihat atau tidak..
bila masa Abah ada di rumah..
semua benda mesti nak Abah yang buatkan..
macam kali terakhir Haqq demam tu dulu..

Sampaikan nak tidur pun..
nak baring atas badan Abah..
Mak yang depan mata ni..
langsung Haqq tak pandang..

Tapi, oleh kerana Abah masuk kerja pagi tadi...
dan tak balik sebab sambung kerja malam pula..
Haqq tiada pilihan lain..
Mak juga yang kamu peluk sepanjang hari..
hehehehe.. :)
Hari ini Haqq jadi beruang koala.
Gambar terpaksa dikaburkan atas faktor keselamatan.. :P

Nak tinggalkan Haqq sekejap pun tak boleh..
sampaikan bila Mak nak masak bubur dia pun..
kena tahan telinga dan mata melihat Haqq berguling menangis kat atas lantai..

Bila Mak dah tenggek periuk atas api..
barulah Mak dukung Haqq semula..
jadi masa Mak goreng dan kisar ikan bilis..
Haqq masih lagi Mak dukung..

Nasib baiklah Haqq buat perangai macam ni..
bila masa Haqq tak sihat je...
kalau hari-hari, mau tak meroyan Mak.. :P

Selepas makan tengahari tu..
barulah Haqq nak baring sendiri atas katil..
itupun dalam keadaan meniarap..

Nampak macam tinggi pula si Haqq ni.

Masam...!!!

Lama juga Haqq ni tidur..
dari jam 12.30 tengahari..
sampai pukul 5 petang..
mesti kesan dari ubat dari klinik tu..

Sekarang Mak masih di rumah belum bekerja lagi..
bolehlah melayan perangai kamu ni..
kalau di rumah babysitter nanti..
macam manalah keadaan kamu agaknya..
Mak harap kamu tidak menyusahkan babysitter ya.. :)

p/s : Macam mana Mak tau Haqq dah baik demam? Sebab petang tadi Haqq dah boleh main bola..!! :P

- Mak Haqq

8 ulasan:

haziqah bt md mohpty berkata...

oh tidak..!!! bantal busuk aku..
uuwaaa..

aku dpt bygkn meronta-ronta dier tu..
cian acam aku..

pinkishblue berkata...

alaa siannye haqq.. tp demam2 pon comell

~dARlee zURiS~ berkata...

kid,doc ckp kan kalau demam panas jgn pakaikan baju tebal2 kat si kecil tu.bimbang panas lagi naik,takut kena sawan nanti.
sbb tu kalu kysha demam,mmg se nipis2 baju zuris kasi dia pakai :)

btw..alhamdulillah,haqq dah sihat

cik sakura :) berkata...

nape tido bilik mokcu ? huuu

Jendela Hati berkata...

As salam. singgah baca blog kat sini.. seronok baca tang kanak-kanak nie.. lumrah anak kecil yang demam memang camtu ragamnya kena byk bersabar nak layan dorang yang "manja" tika demam...huhu

Mommy Fara berkata...

heheheheh....biaselah tu! anak-anak demam, mmg suke sgt melekat dgn ibu atau bapaknye! tp kes saya, aydin klu demam asik nak mommy aje! papa pun die anggap mcm org asing! heheheh...

Tanpa Nama berkata...

hai..
tgu mokngah balik naa...
t kita p men sama2..

abah dan mak haqq berkata...

mokcu : tau takpe..kalau kau tengok mesti kau marah aku nanti :(

zakiah : nurse cakap inject yang ni memang demam..nanti standby untuk si hemsel rafiq tu ye..

zuris : oh macam tu ek..time kaseh ek zuris untuk info ni :)

cik aten : bilik belakang ni kang port hari siang kami.. :P

kak zai : nasib baik manja demam..kalau selalu macam ni, maknya jadi incridible hulk la.. :P

fara : oh aydin manja dgn mommy ek..lalalala.comelnya.. :)

mokngah : cepat la balik mokngah :(