Isnin, 11 April 2011

Dr. Haqq

Assalammualaikum..

Rasanya baru je Haqq gunting rambut depan dia tu..
sekarang dan panjang semula dah..
amboi suburnya kulit kepala kamu, Haqq..
macam tanah yang selalu dibaja je.. :P

Sejurus selepas digunting

Bila rambut dah panjang semula ni..
dah macam Dr. Rozmey pula bila Mak sekali pandang...
hahahaha.. :P

Dr. Rozmey

Kenapa?
tak percaya ke apa yang Mak tulis tu..
meh kita bandingkan ya..

Dr. Haqq

Agak-agak sama tak?
hahahaha..
kesian Haqq macam-macam gelaran yang dia dapat..
tapi gelaran yang elok-elok je lah..
bukan yang bermaksud tidak baik pun..

Bila kita selalu panggil anak dengan gelaran yang tak molek..
nanti kalau gelaran itu melekat pada anak sampai dia besar..
kan dah malu anak kita nanti..

Dahlah gelaran tak molek..
bermaksud yang tidak baik pula tu..
kita juga yang menyesal nanti..
isk, mintak dijauhkanlah perkara macam tu kan..

Sekurang-kurangnya kalau Mak gelar kamu Dr. Rozmey..
mana tau bila kamu sudah besar kelak..
InsyaAllah kamu akan bergelar doktor ke..
boleh Abah dan Mak menumpang dengan kamu nanti.. :)

p/s : Abah dan Mak sentiasa mendoakan segala kebaikan untuk kamu Muhammad Nurhaqq.. :)

- Mak Haqq

10 ulasan:

NURUL JAMIAN berkata...

hello doc haqq

abah dan mak haqq berkata...

nurul : hehehe..hello juga.so macamana majlis semalam?hopely success :)

Mommy Fara berkata...

kid nak tau tak? entry kid nie seme sweet2 tau! suke bace! hehehehe....

abah dan mak haqq berkata...

fara : hahahaha..terima kasih fara :)

leyzajamil berkata...

hehe..kalau drRozmey nampak ni sure dibuat anak angkat adik haqq ni.

abah dan mak haqq berkata...

leyza : uwaaa..tamau nanti saya nangis.hahahaha.. :P

abah dan mak haqq berkata...

leyza : uwaaa..tamau nanti saya nangis.hahahaha.. :P

nanonano berkata...

hahaha adoiii ssakit usus perot gelak,
tp serius ade gaye la,
kalau ade prtndingan muke seiras bley join ni, hehe
yer dr haqq??

Zaidah berkata...

bleh jadik anak dr romzey lah haqq....hehehe

abah dan mak haqq berkata...

nano : aah kan..kalau adalah contest macam tu..kid nak try nasib jugak lah..huhuhuhuh

kak zai : jangan kak zai...dah tu siapa nak jadi anak saya..huhuhu :P