Jumaat, 22 Julai 2011

Kenapa Mak Tak Sabar Hendak Sambut Raya?

Assalammualaikum..

Diam tak diam sudah masuk bulan Julai pun..
kemudian lagi 2 minggu kita semua nak sambut puasa kan?
isk, tak sabar Mak nak tunggu raya tau..

Eh puasa pun belum..
Mak dah sibuk-sibuk nak beraya..
hehehehe.. :P

Raya tahun ini merupakan kali ke 3 Haqq sambut raya..
tahun pertama dulu kami masih dalam pantang lagi..
tahun kedua iaitu pada tahun lepas..
Haqq baru je pandai bertatih jalan..

Tapi tahun mesti lagi best..
sila nyanyi jingle iklan Myvi baru tu ya.. :P
kenapa mesti lagi best..?!

Ini disebabkan pada hari raya ke-2 nanti..
InsyaAllah, Haqq akan genap 2 tahun..
wah, dah bujang dah anak Mak ni.. :)

Tak payahlah Mak susah-susah nak sediakan makanan..
sebab ketupat rendang dan kuih-kuih raya kan ada..
tinggal Mak belikan Haqq kek je..
hehehehehe.. :P

InsyaAllah kalau Mak ada rezeki lebih..
Mak jemputlah kawan-kawan Haqq yang berdekatan..
untuk sambut birthday Haqq, ye nak..

Oh ya, rasanya masih belum terlewat lagi Mak dan Haqq..
nak ucapkan tahniah pada MyieshaNashriq dan Dani..
kerana masing-masing akan bertukar tittle..
menjadi Kak Long dan Bang Long :)

Bila turn Haqq nak jadi Bang Long..?!
hahahaha..
itu kena tunggulah dulu ek :)

Hobi terbaru Haqq ialah mengikut Abah dan Cik Ali memancing 
tapi ini gambar lama.

- Mak Haqq

11 ulasan:

nanonano berkata...

haq lg pangkat abg, harus la kejar abglong kak long to be yg lain tu cpt2 yer haqq, ekekeke

=MissRynn= berkata...

aku nak join jugak!!

wardah @ fie shah berkata...

bila Mak nak join diorang tu? *winkwink*

rhnnao tjgneo berkata...

Happy Birthday Haqq!

Mommy Fara berkata...

Terubat rindu di hati bila dpt baca entry kid nie. Rindu kat haqq jugak. Suke tgk gambar paspot haqq tu. Comel!!!!!!

Dayu berkata...

tggu achik balik jb eh
kita sambut raya ngan bday haqq sama2..

Qaseh Qidzizie berkata...

jg lupa jemput aunty time besday haqq nnt hokeyyy.. :)

saliza_83 berkata...

kita bz x smpat nk follow..biar lmbt komen kat sni tp aunty sally slalu ingt Haqq ngan mak die..hehe
ermmm...aunty pon duk tggu bila plak haqq nk jd kwn ngan ank aunty?? huhuhu..
doakan yg terbaik tuk kalian..aminn..
^_^

AinCepet berkata...

kak ti raye mane taon ni???Lepo jOm

Fadilah R. berkata...

dah nak masuk 2 tahun dah haqq. cepatnye!

abah dan mak haqq berkata...

Pelok kamu semua <3