Khamis, 13 Oktober 2011

Haqq Berjumpa Dengan Imaan Kenyit

Assalammualaikum..

Ini ada lagi satu cerita lama..
yang Mak dah peram..
asyik peram je..
nanti dah lari fakta orang cakap Mak menipu pula..
adeh.. :P

Pada bulan lepas..
Mak telah berlaga pipi dengan Mak Neng dan anak daranya si Imaan Kenyit tu..
matilah Mak sebab panggil Fad, Mak Neng.. :P

Kami berjumpa mereka di Mom & Baby Expo 2011 di Danga City Mall, JB..
itupun kebetulan Fad mengikut suaminya outstation di JB..
kalau tidak, entah bilalah Mak dapat berjumpa Fad lagi..

Oh ya..
ini merupakan kali kedua Mak berjumpa Fad..
kali pertama dulu adalah dalam 4 atau 5 tahun yang lepas..
macam Fad beritahu dalam entrinya yang lepas tu.. :)

Masa itu kami semua masih single lagi tau..
dan sudah tentunya masing-masing masing kurus.. :P
tapi kalau nak diikutkan pada masa tu..
kami bukannya kenal sangat pun..

Fad turun Kuantan untuk menemani adiknya si Ofa tu..
berjumpa dengan rakan Myspacenya iaitu Aunty Rhona..
Mak pula menyibuk nak ikut Aunty Rhona tu..
kebetulan Mak pun kenal jugak dengan Ofa..
tapi taklah rapat seperti Aunty Rhona dengan Ofa.. :)

Meh kita cuci mata tengok si Imaan Kenyit ni..
kenapa Mak panggil Imaan Kenyit?
sebab bila kita minta Imaan tunjukkan mana mata..
bukan dia tunjukkan dengan jari dia..
tapi dia MENGENYITKAN mata dia yang besar tu..

Cubaan Imaan menjadi Ju-On

Geram betul Mak dengan Imaan ni..
cheecky sangat tau..
kedua belah mata Imaan pandai kenyit tau..
kan Imaan kan.. :)

Sampaikan dalam perjalanan pulang pun..
Abah masih bercerita tentang keletah Imaan  tu..
aik Abah, suka ye kalau ada anak dara..?
InsyaAllah nanti ya Abah.. :)

Memula Imaan masih diam lagi..
biasalah anak daralah katakan...
kemudian barulah Imaan menunjukkan aksinya..
berjalan sana sini..

Bukan main suka si Imaan ni bila tengok belon..
asyiklah minta Abi ambilkan belon untuk dia.. :)
Haqq pula memang sangat takutkan belon..
terbalik sudah.. :P

Haqq bukannya nak tengok kamera pun :(

Tiada satu pun gambar yang sempurna. 
Kebanyakkan Haqq sibuk korek hidung.LOL

Adalah dalam 3 jam kami bersembang..
kemudian Mak minta izin nak pulang dulu..
kali ini kena balik awal sebab sepupu Mak, Cik Ali buat jamuan makan..
ini baru betul..
bukan macam entri yang lepas tu..
sorry ya.. 

Lagipun kesian pula Fad dan suami..
sebab mereka nak ke Melaka pula selepas kami berlaga pipi tu..
kalau mereka lewat gerak ke Melaka...
sudah tentu mereka akan sampai pada waktu malam..

InsyaAllah nanti kita berjumpa lagi ya Imaan..
tapi bila tu Mak pun tak pasti lagi..
sebab Fad kata lepas ni dah tak turun JB dah..
nampaknya kami pula kena ke KL la yek.. :P

- Mak Haqq

7 ulasan:

Fadilah R. berkata...

Ada rezeki insyaAllah jumpa lagi Mak Haqq. Tak kirelah kat Kl ke JB ke. Hihihi.

nanonano berkata...

so mak haqq kene turun kL deepavali ni la,
bukan stakat mak neng,
mak nong pun ade, eh mak nano2 kot? hehehe

Fara berkata...

Kid, seme gamba kat atas tu seme comel tau! Mane de yg buruk. Suke je. Tp nape kid kecik2kan gamba tu?

Imaan yg comel. Igt Imaan tu lelaki. Hiks~

erienz berkata...

Lama x jumpa ko ti....rindunye...makin berseri lak tu...

wardah @ fie shah berkata...

Kidd, haritu Fie jumpa Imaan pun geram. Apesal Haqq korek hidung tuuu? Hahaha

abah dan mak haqq berkata...

Fad : itulah kid teringin gak nak naik KL tu nak jumpa mak-mak yang lain :)

Na : Mak Nong, kalau saya singgah Kuantan saya roger ok :)

Fara : Imaan tu girl tau..sengaja kecikkan sebab nak tunjukkan semua gambar Haqq korek hidom :P

Kak Erin : Berseri ke kak? Hahahahaha.. :P

Fie : Geram kan dengan Imaan.. Haqq baru baik selsema..dia korek kerak hingus dia la tu..hahahaha.. :P

Zizie Eazie berkata...

Lama dah tak jengok belog mak haqq nii....
Hi haqq.....
Hi mak Haqq... ^_^