Selasa, 13 April 2010

haqq balik kampung lagi

Assalammualaikum..

penatnya badan..
kenapa penat?!..
sebab minggu lepas balik kampung abah haqq..

hari sabtu pepagi lepas abah balik shift malam..
terus gerak balik Jengka..
sampai sana dalam 4 petang macam tu..

Ahad tengahari plak gerak ke Kuantan..
sebab nak lunch ngan pokude haqq kat Gambang..
dah siap semua 3 petang baru gerak balik Johor..

nasib baik sampai Pontian tak lewat..
dalam 8 malam macam tu..
Isnin plak mak haqq keje..

huwaghhh...
letihnya badan.. :((
abah haqq best la sebab cuti 3 hari..

ala cuti 3 hari pun sebab kene jaga haqq..
nenek hendom takde seminggu..
Jumaat ni mak plak yang cuti..

eh apa melalut ni..
ni nak tayang gelagat haqq dalam kereta..
ni masa perjalanan pergi..

ala macam biasa..
memula main sensorang sambil bebel...
biarkan dia penat...

pastu apa lagi..
tidur la dia..
huhuhuhu.. :P


memula bila mak toleh belakang je, mesti senyum kambing macam tu..


nih bebel menda tah..


dengan gaya macam ni pun haqq bule tertidur..

ya Allah, ni muncongkan mulut ni nak lawan ngan mak ye..


pesek pulak tengok hidung si haqq ni..

sebenarnya..
bila letakkan haqq kat belakang..
dia tak penat sangat..

sebab kalau long journey macam kami ni..
bila haqq sepanjang masa kat pangkuan aku..
mau tak boring dia.. :P

p/s : aunty rene dan aunty rhona, sorry sangat tak dapat jumpe..sebab nak cepat.. :((

- mak haqq

2 ulasan:

Rinzaru berkata...

whatever, kid!

Rhona Rozlan berkata...

Tak nak jumpa pun.