Isnin, 12 April 2010

tilam baru haqq?!

Assalammualaikum..

ni la tilam baru haqq..
hahahaha..
bikin gempak la pulak.. :P


tilam baru yang original tanpa kekabu atau spring..hanya lemak semata-mata..muahahaha..

hari jumaat lepas..
abah dan haqq ambil mak balik kerja..
sebab nak balik sarang kami kat tingkat 3 tu..

petang tu hujan turun lebat sangat..
kami lalu highway..
malas nak lalu jalan biasa sbb confirm jammed..


hujan lebat sampai kene buka lampu kecemasan :(


wiper tu pun bekerja keras supaya abah nampak jalan..

bila dah hujan tu..
tak berani la mak abah nak biarkan haqq sensorang kat belakang..
so mak pangku la si masam tu..

memula bukan main lagi..
tak reti dok diam..
penat mak tau tak..

then bila dah kene sergah skit..
baru la haqq nak duduk diam..
pastu senyap jep..

dalam sambil dok senyap tu..
tangan dok kuis-kuis tali jam dan gelang mak..
abih sume dikoreknya..

then makin lama makin senyap..
tangan pun dah tak merayap lagi..
rupanya dah tido dah..

huhuhuhu..
haqq haqq..
best sangat ke kene pelok ngan mak?

bila hujan turun dengan lebat..
dalam kete pulak sejop walau dan naikkan suhu..
pastu kene pelok dalam pangkuan mak..

mau tak tido nyenyak..
elok sampai je exit highway..
baru la terjaga..

tersengih kemasaman..
alahai anak bujang sorang ni..
buat mak rindu je tau tak.. :P


tersnap masa dia tengah menguap..


huish...masam btol la haqq ni


abah drive kete dengan berhati-hati, manakala anaknya tido dengan senang hati..hahaha


p/s : semasam-masam haqq, gemuk lagi mak haqq kan..?!(eh apa ni?)


- mak haqq

4 ulasan:

Rinzaru berkata...

Tidur je tahu!

erienz berkata...

mak haqq gemuz, abag haqq tetap sygkan...

Rhona Rozlan berkata...

Kuat tidur, tak ubah macam mak dia!

abah haqq / mak haqq berkata...

hehehehe..
dalam kete kan sejop..
time hujan lebat plak tu..

pastu kene pelok ngan mak dia yang gebu ni..
peghhh sedap la tido..
jgn kata haqq je..
anah dia pun lena..
hahahahaha..