Rabu, 14 April 2010

macam mana mak tau haqq dah ada?

Assalammualaikum

macam mana ek mak tau haqq dah ada dalam perot ni?
ni nak story ni..
harapnya korang tak boring la yep..
hihihihih... :P

mak dan abah mengikat janji pada 25 okt 2008..
pastu kami kononnya mengamalkan dasar tutup pintu..
merancang la tu.. :P

tapi selepas sebulan macam tu..
rasa macam tak beh pulak..
macam tak cukup syarat pas kawen ni..

mak abah pun sepakat untuk bubarkan dasar tu..
kira lepas sebulan kahwin tu..
mak sempat period sekali je..

dalam bulan 12 tu..
mak kene kursus induksi kat Mersing..
seminggu jugak kat sana..

perghh..bukan main lasak mak kat sana..
kawat kaki, main abseling (malas nak eja bebtol), mandi laut, redah lumpur sumer..
kira macam lasak jugak la..

bila 2 malam terakhir tu..
mak rasa lain macam je perot berlemak ni..
mak memang tau tarikh period dah dekat..

tapi rasa dia lainlah..
lain dari rasa macam nak period..
hati cakap macam ada isi je perot ni..

bila balik induksi je..
abah yang ambil mak kat office..
sebelum balik rumah singgah farmasi beli pregnancy kit..

siap beli 2 lagi...
hahahahaha..
eksaited sangat..

malam tu sebelum mandi mak test dulu..
sementara tunggu result..
mak mandi le...

tangan syampo rambut ni..
mata dok jeling je kit tu..
dada dah berdebor macam apa dah..

lepas 15 minit macam tu..
mak tengok la result tu..
wahhhhh.....double line la :))

hati berbunga happy sangat..
bagitau abah..
abah tak terkata apa dah..

terus call tokmak dan tokabah kat KL sebab diorang semua jumpe makngah haqq..
semua pun happy..
mak ingat sangat tarikh tu..
20 dec 2008.. :))

tak dapat nak bayang kan macamana perasaan time tu..
eh pregnancy kit yang lagi satu tu..
mak guna esok pagi..

kira untuk double confirm..
dan memang sah still double line.. :))
lepas 2 minggu baru pergi buat klinik..

hamboi..panjangnya..
lain kali cerita pasal detik-detik nak bersalin pulak yep..
huhuhuhuhu..

dah penat baca..
meh tengok haqq semalam..
masa teman mak abah lunch kat Angsana..
bukan main masam lagi bau haqq.. :P


buat la muka selalu ek haqq..


sekarang dah bising sebut nama mak.. :))



sibuk nak gapai henpon mak ni..

p/s : rasa macam nak pregnant semula la.. :P

- mak haqq

1 ulasan:

=MissRynn= berkata...

huhu. cute dow..ni rasa x sabar nie.. :D