Rabu, 22 Disember 2010

Lampin Pakai Buang (Pampers)

Assalammualaikum..

Kali ini nak share tentang lampin pakai buang (pampers) apa Haqq pakai..
sekarang Haqq selesa menggunakan jenama Drypers..
Haqq mula memakai jenama Drypers ni lepas habis pantang.. :)

Masa dalam pantang dulu..
Haqq guna pampers yang mak beli dengan bekas rakan sekerja mak..
rasanya ada 2 kali mak beli..
dengan harga pampers tu dalam RM30+ untuk 90 keping kot..

Mak rasa berbaloi sangat..
sebab masa pantang baby kan banyak kali salin pampers..
tapi mak dah lupalah nama jenama pampers tu..
yang mak ingat keluaran Eropah macam tu..

Alhamdulillah,Haqq tak pernah lagi (InsyaAllah sampai bila-bila) mengalami sebarang alahan..
bila menggunakan kedua-dua jenis pampers ni..
dan sekarang Haqq memakai pampers bersaiz L.. :)

kalau nak pergi pepoya selalunya mak pakaikan Drypantz..


yang inilah Haqq pakai seharian,Drypers WeeWeeDry.. :)

Mak rasa jenama Drypers taklah nipis sangat..
dan harganya pun berpatutan dengan ekonomi keluarga kami ni.. :p
kalau nak pakai Cloth Diaper (CD) tu..
mak memanglah malas nak menyental dan membasuh CD tu nanti..
huhuhuhu.. :P

pada usia berapa yang sesuai untuk kita nak ajar anak tidak menggunakan pampers lagi?
meh lah kongsi dengan mak ya..

p/s : dulu masa mak gunakan kain lampin je tau..betapa gigihnya TokMak dan TokAbah membasuh lampin tu semua.. :P

- mak haqq

5 ulasan:

Zaidah berkata...

bila diorang dah pandai cakap 2 tahun atau lebih skit dah bleh training potty ...

Nrfadlh berkata...

after 2 yrs boleh start ajar kot tp biasenya after 3 yrs baru pandai xpki diapers.

NURUL berkata...

nurul ingat nak training raina tak pakai pampers lagi masa umur raina 2 tahun ke. slow2 kita ajar. best kan haqq tak alah. raina ni mudah alah dan kulit sensitif sikit

Hannah Johary berkata...

Saya pun plan dalam 2 tahun nak train. Tapi my mom cerita kalau Chinese, dorang train awal gila, belum setahun dah start train.

Hari tu pergi shopping center pun nampak ada satu budak kecik Chinese. Mak dia keluarkan pampers dari beg then suruh dia shee-shee kat situ.

Aiyo. Awat tak bawa ke toilet je? Hahaha.

abah dan mak haqq berkata...

kak zai : adam akak dah train dia?

fad,nurul & hannah : kira bila dah 2 tahun macam tu kita dah boleh train mereka la ek..hehehe tq ya :)

hannah : agaknya mak dia malas nak bawak ke toilet kot.ramai orang la gamaknya.. :P