Khamis, 6 Januari 2011

Cerita Kegemaran Haqq

Assalammualaikum..

Sekarang ni Haqq dah ada cerita kegemaran tau..
gara-gara Mokcu Haqq la yang tunjukkan pada Haqq..
sampaikan Mak terpaksa copy dari Mokcu dan install dalam lappy cabuk ni..

Kalau dibukakan cerita ni..
Haqq tengok sampaikan tak hirau orang kiri kanan dah..
kalau ada sebotol susu panas..
memang bersilang panggunglah Haqq atas katil tu.. :P

Amboi, khusyuk benar dengan mulut terlopong berhidung kembang tu!!

Siap landing baik dengan beralaskan 2 biji bantal..

Mak ambil gambar dari belakang pun masih tak sedar..

Cerita inilah yang Haqq khusyuk sangat tengok tu..
Cerita Geng : Pengembaraan Bermula Upin & Ipin

Setiap hari bila bangun tidur je..
dan nampak lappy di kepala katil tu..
terus je sebut "Upin Ipin".. :P

Tapi takdalah Mak ikutkan sangat kehendak Haqq tu..
Mak bukakan cerita tu bila Mak perlu buat sesuatu tanpa gangguan Haqq..
bukan apa cuma bagi dia leka sekejap.. :)

Dalam sehari adalah dalam 2 atau 3 kali Mak beri Haqq tengok..
itupun ceritanya bukan sampai habis Haqq tengok..
Mak memang sengaja tak buka penuh cerita tu.. :P
lagipun mana elok bagi budak kecil tengok skrin lappy lama-lama kan?

p/s : Mak dan Abah dah hafal pun jalan cerita tu.. :P

- mak Haqq

5 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

tanam2 ubi x perlu dibaja
orang berbudi kita berbahasa
semarakan hari ini
nyanyi lagu ramai2..
ewaahh...

Dayu berkata...

tak elok eh bagidia ngadap lama2 kid
cha tu
tgk dekat2 lagi
duduk kan jauh2 dia bsiing
nak gak bgn
tgk depan2 smabil ketuk2 keyboard
bukak kat tv pun dia nak gak memanjat dpn tv

tak larat nak tegah
dirilah sesuka ati

NURUL berkata...

haqq ni nmpk gayanya mcm tggi orgnya ye kid

Tanpa Nama berkata...

tinggi....dia katik kot...
lala..

abah dan mak haqq berkata...

dayu : huhuhu..bukan apa.screen lappy kan sama dengan tv..takut rosakkan mata je..haqq pun kadang-kadang mengaruk juga..tapi kid buat tatau je.. :P

nurul : dalam gambar je kot..hakikatnya rendang je macam mak dia.. :P

mokngah : bila nak balik ni?